ÇORUM / SUNGURLU - Sungurlu Bilim ve Sanat Merkezi

Mrt

Sungurlu Bilim ve Sanat Merkezinde, 01.03.2024 tarihinde Akıl ve Zeka  Oyunları Turnuvası ilçe finali gerçekleştirildi. Mangala, Reversi, Kulami, Küre, Pentago kategorilerinde yapılan yarışmada ilçe birinciliği elde eden öğrencilerimizi tebrik eder, 16 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan İl Finallerinde başarılar dileriz.

Şbt

Projemiz 10 Türk ortaklı bir eTwinning  projesidir. Kurumumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Hatice Melike NİKBAY tarafından yürütülmekte olup öğretmen ve öğrencilerimize dijital okur yazarlık  kazandırmak ve Web2 araçlarını etkili kullanabilmektir.

Şbt

Ock

Şube Müdürü Şakir DEMİREL başkanlığında Sungurlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürümüz Ramazan ÇIRAKOĞLU tarafından Sungurlu ve Boğazkale ilçelerinde görev yapan ilkokul müdürleri, müdür yetkili öğretmenler ve ilkokullarda görev yapan rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerimizin katılımıyla özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, özel yetenekli öğrencilere sunulan özel eğitim hizmetleri, Bilsem'lere öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik 03 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 15:00'da İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Ock

Kuruculuğu Destek Eğitim  Öğretmenimiz Nurcan  Çalışkan  tarafından yapılan,10 Türk ortaklı 4 yabancı ortaklı kurumumuza  yeni projemiz hayırlı  olsun.İnovasyon Dünyasında Yaratıcılık eTwinning  Projemiz STEM  konulu  bir  projedir.

Kas

Kurumumuz  Mind Games and Math eTwinning  Projesine katılmıştır. Projemiz farklı illerdeki matematik öğretmenleri ile yürütülecektir. Kurum müdür yardımcımız Selim TOSUNOĞLU'nun katıldığı  proje Türkiye , Azerbaycan, Romanya, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ortaklıdır.Proje  öğrencilerimize  éğlenerek öğretmeyi ve akıl-zeka oyunları ile  problem çözme ve strateji ğeliştirmeyi hedeflemektedir.

Ekm

Kurumumuz I Have Fun I Learn eTwinning  Projesine katılmıştır. Projemiz farklı illerdeki Bilsem Sınıf öğretmenleri ile yürütülecektir.Sınıf öğretmenimiz Nurcan Çalışkan ın katıldığı  proje 10 Türk ortaklı ve 4  İtalyan ortaklıdır.Proje  öğrencilerimize  éğlenerek öğretmeyi ve akıl-zeka oyunları ile  problem çözme ve strateji ğeliştirmeyi hedeflemektedir.

Ekm

Kurumumuz  Kültürümle Zenginim eTwinning  Projesine katılmıştır.Kurum müdürümüz Ramazan  Çırakoğlu'nun katıldığı  proje 10 Türk ortaklı ve 1 Azeri ortaklıdır.Proje  öğrencilerimize kendi kültürlerini ve başka kültürleri tanıtıp farkındalık oluşturmaktır.

Haz

Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sungurlu Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında ilçemiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak 6-7 Haziran 2023 tarihleri arasında “Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası” düzenlendi. Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen turnuvaya toplamda 105 öğrenci katılım gösterdi. Turnuva da  “Mangala, Reversi,  Hedef 5, Koridor ve Abalone” oyunları oynandı. Turnuva sonunda oyunlarda dereceye giren ilk 3 öğrenciye Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, bilim ve sanat merkezi müdürü ve görevli öğretmenler tarafından ödülleri takdim edildi. Turnuvaya katılım gösteren öğrencilere, turnuvanın düzenlenmesinde ve öğrencilerin turnuvaya katılım sağlamasında emek veren değerli eğitimcilere çok teşekkür ederiz.

Ağu

2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 29 Ağustos - 9 Eylül 2022 tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Sonuçlar için tıklayınız.